Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 49

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodja/libraries/cms/application/site.php on line 272

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 49

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 73
КНИГОВОДСТВО, СМЕТКОВОДСТВО, ДАНОК & БИЗНИС КОНСАЛТИНГ, ИНВЕСТИЦИИ - Računovodstvo Replika

T: +386 (0)1 422 88 77, M: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

Сметководствени услуги - Даночен застапник - Консалтинг Компанија - Книговодител - Љубљана - Словенија

Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Сметководствени услуги и книговодство се вршат за помал број на клиенти, кои нудат сеопфатна поддршка во бизнис одлуки. Голем акцент е ставен на данокот, човечки ресурси, сметководствени советувања и инвестирање во недвижнини. Нашите вработени зборуваат англиски, руски, германски, италијански, српско-хрватски и други јазици.

Ние сме динамична сметководствена компанија, која ги разбира потребите на современиот бизнис и ја надгледува визијата за нивниот бизнис. Ние градиме доверба и долгорочно партнерство со нашите клиенти. Во нашата работа, ние се обидуваме да се прилагодиме на вашите идеи и да се чувствуваме како дел од вашата компанија. На секој наш клиент му е загарантиран брз одговор, висок квалитет на услуги, личен пристап, модерен начин на водење бизнис, како и целосна безбедност и доверливост на информации.

European business awards

EFQM

ISO

računovodstvo

Книговодство и Сметководство, Словенија, ЕУ

Сметководствени и книговодствени услуги се вршат и за странските компании во Словенија. Странските компании се препорачуват да користат e-сметководствени услуги.

Сметководствени услуги и e-сметководство

Оданочување и даночен агент

На странските компании им се нудат информации во врска со оданучвањето и даночно своетување. Ние истотака може да станеме и ваш даночен агент.

Даночен консалтинг и даночен застапник

Консултантска компанија, Словенија

Нудиме бизнис консултации, управување со проекти, инвестиции во недвижности и одговори на други прашања (на пример договори на три начини).

Бизнис консултации во Словенија

Како да започнеме бизнис во Словенија-ЕУ

Во Реплика сметководство, ние може да засноваме компанија за вас или да организираме да се здобивате со веќе основана компанија во Словенија.

Основање и стекнување на компанија

Регистрирана канцеларија во Љубљана, Словенија, ЕУ

На странските компании им се нуди можноста за регистрирање на канцелариите на нивните компании на нашата деловна адреса, каде нашите сметководители вршат сметковдство и даночни консултации.

Сметководство во Љубљана

Каде и како да инвестирам во Словенија-ЕУ

Ние нудиме пристап до најактуелните информации и можности во областа на купување на недвижен имот, истотака преку јавни наддавања.

Инвестиции во недвижности во Словенија-ЕУ.
Replika - računovodstvo, Ljubljana, Slovenija

Идентификации за ДДВ

За целите на идентификација на ДДВ, организираме добивање на даночен идентификациски број и управување со постапката за регистрација на ДДВ.

Даночен и идентификациски број за ДДВ

Дозвола за работа и престој во Словенија-Еу

За странски сопственици на компании и на вработените, ние организираме потребната работна дозвола и дозвола за престој во Словенија. Доколку е потребно, можеме да организираме и виза.

Дозвола за работа и виза, Словенија

Трансфер на цени и трилатерални трансакции

Ние нудиме сметководствени и даночни консултации во врска со враќање на ДДВ во трилатерални трансакции и сметководство на трансферните цени.

Сметководство и даночно советување

Правен совет и грантови

Нашата компанија нуди одличен пристап до правен совет и добар адвокат. Тука, можете да се јавите и да добивате информации во врска со постигнувањето на грантови.

Правни совети и адвокат

Бизнис клуб Реплика

Бизнис клуб Реплика ги поврзува клиентите со цел добивање моментални информации за пазарот и проект за управување со инвестиции.

Бизнис клуб Реплика за оптимални бизнис резултати

Реплика ПРО и Реплика Инвест

Реплика ПРО нуди услуги за добивање на грантови и бизнис поддршки за странски инвеститори. Реплика Инвест нуди услуги поврзани со инвестиции во недвижнини.

Mojedelo.com
Career partner of Replika group

video presentation

» Promo video teaser

Совршеност на Реплика група
Реплика група се истакнува со стручни соработници, знаење, висок квалитет на работа и голема одговорност.

Računovodstvo

ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА & E-СОВЕТ

ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА
Нудиме регистрација на вашата компанија во нашиот бизнис адресаво Љубљана, Словенија (ЕУ), како и е-консалтинг.

E-СОВЕТ

Horizon 2020 tools

БИЗНИС КЛУБ РЕПЛИКА

ПРЕНЕСУВАЊЕ НА БИЗНИС ВО СЛОВЕНИЈА

 • СТЕКНУВАЊЕ НА КОМПАНИЈА

  Стекнување на компанијата во Словенија (веќе воспоставена и чиста компанија) ви овозможува брза и лесна пенетрација во Словенечкиот пазар и брз почеток на работење.

 • ОСНОВАЊЕ НА КОМПАНИЈА

  Основање на компанијата во Словенија ви овозможува да ги искористите предностите на сите бенефиции поврзани со новоформираните компании во рамките на ЕУ. Постапката се спроведува со консултанти на Реплика.

 • РЕГИСТРИРАНО СЕДИШТЕ

  Седиште во одредена област може да создаде конкурентна предност. Канцеларијата на вашата компанија исто така може да биде во нашата бизнис адреса.

 • БАНКАРСКА СМЕТКА

  Избор на правната банка е важна одлука за непречено работење. Ние нудиме сеопфатни финансиски консалтинг, воспоставување на е-банка и управување на комуникација со банките.

 • ПЕЧАТ НА КОМПАНИЈА

  Предности на големите фирми се скриени во детали. Ние им нудиме на компаниите сè на едно место, па и печат на компанијата.

 • ДАНОЧЕН БРОЈ

  Законско работење на данок и даночни заштеди се предуслов за успехот на компанијата. Ние нудиме сеопфатни даночни консултации, вклучувајќи добивање на даночен број.

 • ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЗА ДДВ

  Една странска компанија мора да обезбеди даночен орган со потребната документација, така што тоа може да се идентификува како обврзник. На барање на клиентот, можеме да ги подготвиме сите потребни документи.

 • ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА

  Развој на алатки за комуникација овозможува непречени бизнис операции, како што може да бидете речиси секаде и во секое време присутни. Ова може да се постигне со нашиот е-сметководство и е-банка.

 • ДОЗВОЛА ЗА ПРЕСТОЈ

  Да се работи во Словенија, вам не ви треба само дозвола за работа, туку и дозвола за престој. Ние ги организираме сите документи поединечно и со почитување на потребите на поединецот.

 • ДОЗВОЛА ЗА РАБОТА

  Дозвола за работа е клучниот документ за започнување на бизнис работи во Словенија. Подоцна, ние исто така можеме да организираме дозвола за престој за вас.

 • КНИГИВОДСТВО И СМЕТКОВОДСТВО

  Регуларно книговодство и сметководство се клучните темели на успешен бизнис. Во Реплика, ние сме обезбедиле целокупни сметководствени услуги од 2003 година.

 • ДАНОЧЕН АГЕНТ

  Ако седиштето на вашата компанија е надвор од ЕУ и извршите бизнис во Словенија, потребен ви е даночен агент. Реплика е призната даночен агент за меѓународно воспоставените бизниси.

 • ПОВРАТ НА ДДВ

  Странците без постојано место на живеење во Европската заедница (ЕУ), исто така имаат можност да ги надоместат нивните ДДВ. Во Реплика, ние организираме враќање на данокот за нашите клиенти.

 • ТРИЛАТЕРАЛНИ ТАНСАКЦИИ

  Правилата за пресметка на ДДВ за меѓународни трансакции бара добро познавање на законодавството за даноци. Во Реплика, ние обезбедиме даночни консултации во трилатерална трансакции.

 • ИНТРАСТАТ

  Известување за Интрастат е само една од обврските на компанијата. Нашите консултанти можат да ги ослободат даночните обврзници од оваа обврска.

 • ТРАНСФЕРНИ ЦЕНИ

  Трансферни цени и соодветна пресметка на даноците може да имаат значително влијание врз профитот на вашиот бизнис. Во Реплика, ние можеме да ве советуваме во одредувањето на трансферните цени.

 • ДАНОК НА ДОБИВНКА

  Оптимизација на фискална рамнотежа може значително да го намали данокот на приход на компанијата во законски начин. Оптимизацијата е нудена во рамките на Реплика даночните консултации.

 • БИЗНИС ПЛАН

  Подготовка на бизнис план кој треба да биде успешно извршен бара знаење за менаџмент, финансии и право. Во Реплика, имаме и експерти и знаење на едно место.

 • БИЗНИС УСЛУГИ

  Вие сте неверојатен менаџер, но немате време или персонал за да направите се што сами? Екстернализација на бизнис услуги во денешно време стана неопходност, како и конкурентна предност.

 • ФИНАНСИСКИ ПРОЕКТИ

  Соодветно финансирање на проектот е од клучно значење за неговиот успех. Нашите експерти нудат сеопфатни финансиски консалтинг за добивање на разни извори на средства.

 • ИНВЕСТИЦИСКИ ПРОЕКТИ

  Постојат некои големи инвестициски проекти кои имаат потреба од финансирање. Во Реплика, знаеме кои инвестиции имаат потенцијал.

 • ГРАНТОВИ

  Грантовите можат да бидат важен извор на дополнително финансирање за вашиот проект. Во Реплика, знаеме начини и средства за добивање на грантови.

 • ИНВЕСТИЦИИ ВО НЕДВИЖНОСТИ

  Купување недвижен имот или куќа во Словенија бара познавање на пазарот на недвижен имот и нивниот статус. Во Реплика, се вршат сите услуги за недвижности.

 • ЈАВНИ АУКЦИИ

  Купување недвижен имот на јавна аукција може да биде одличен можност за инвестиција. Во нашата компанија, ние ги следиме сите јавни аукции на недвижен имот во Словенија.

 • ПРАВНА ПОМОШ

  Основањето на компанија, стекнување на компанија, вработување, услови и договори од сите видови. Правни совети од нашиот правен консултант може да ви ги реши предизвиците.

 • БИЗНИС КЛУБ РЕПЛИКА

  Бизнис клуб Реплика им нуди на нашите клиенти бизнис дружење и размена на тековната деловна информација. Ве покануваме да ни се придружите.

 • БИЗНИС ПАРТНЕР

  Изборот на правниот бизнис партнер секогаш е важно за успешна реализација на проектот. Во Реплика, ние можеме да ви помогнеме да го најдете или да го проверете соодветниот бизнис партнер.

1/3

Инвестициски проекти, инвестиции во недвижен имот, образованието и јавни аукции на недвижности

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.
(познавање на инвестици,ДОО.)

ЕУ грантови, застапеност на компанија, бизнис оптимизација и управување со проекти

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.
(концептуален инженеринг, ДОО)

Naj računovodski servis 2012
Best accounting service in Slovenia
Certified accounting service
accounting in slovenia
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM