Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 49

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodja/libraries/cms/application/site.php on line 272

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 49

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 73
ИНВЕСТИРАЈ ВО СЛОВЕНИЈА - ЕУ - Računovodstvo Replika

T: +386 (0)1 422 88 77, M: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

Сметководствени услуги - Даночен застапник - Консалтинг Компанија - Книговодител - Љубљана - Словенија

Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Патот кон успехот е секогаш во изградба.

Бизнис клуб Реплика ги поврзува заинтересираните клиенти на Реплика група и им овозможува пристап до најновите вести од пазарот, од областа на: сметководство, даноци, недвижнини, човечки ресурси и грантови.

Врз основа на изразениот интерес и претходно потпишан договор, нашите клиенти можат да имаат корист од најновите информации за пазарот. Ние нудиме до најнови информации за даноци, според тоа, можноста за избегнување на даноци, заштеди и даночни олеснувања. Ние најдеме информации за тековните инвестиции во недвижен имот за нашите клиенти и можностите за добивање грантови преку јавни тендери.

Во нашиот Бизнис Клуб, ние ги поддржуваме неформалните социјализација на нашите клиенти за размена на информации и идеи. Ние им нудиме на нашите клиенти средина за поттик за меѓусебно разбирање, поврзување и соработка. Клиенти се поканети да учествуваат во големи инвестициски проекти.

Сакате да станете член на Бизнис клуб Реплика? Пипете во klub@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 • МЕНАЏМЕНТ ИНФОРМАЦИИ

  Во Реплика, ние постојано сме во потрага по нови бизнис информации за пазарот во однос на можностите, потребите, очекувањата и желбите на клиентите.


  Читај повеќе
 • БИЗНИС ВМРЕЖУВАЊЕ

  Во Реплика, ние им помагаме на нашите клиенти да најдат деловни партнери за да ги постигнат своите бизнис идеи и да ги извршуваат своите планирани инвестиции.


  Читај повеќе
 • КОНСИЕРЖ

  Реплика им нуди на се на едно место на странците. Нудиме услуги како: резервации на хотели, организирање на транспорт, организирање на e-банка, преведувачи, идр. 


  Читај повеќе
 • БИЗНИС КЛУБ РЕПЛИКА НА БРЕГОТ

  На деловните партнери, потенцијалните странски инвеститори и повратени клиенти, ние ви нудиме можноста на одмор или викенд на море во креативниот Словенечки брег. 


  Читај повеќе

Таму каде што постои волја, постои и начин. 

Словенија е зелена, безбедна, регулирана и атрактивна земја за инвестирање во недвижен имот, или за лични и бизнис цели. Во Реплика, ние им нудиме на странците  широк спектар на правни и недвижни услуги, поврзани со инвестиции во недвижнини во Словенија, како и консалтинг и застапување на јавни аукции при купување на недвижности. Ние поседуваме дозвола за да послужи како агенти за недвижности бр.  0088100909 со осигурена обврска.

На странци и странски компании со расположливи финансиски средства им се нудат совети за директни инвестиции во Словенија, интернационализација на нивните бизнис зделки, купување на акцци на компанија или стекнување на цели компании. Ние нудиме стручна помош во наоѓање на соодветни инвестиции истотака и во компаниите во стечај.

Во Реплика, инвестициите се поврзани со можноста на добивање грантови од фондовите не ЕУили национални држави. Ние можемеда најдеме соодветен јавен тендер, подготвиме потребната документација и обезбедуваме финансирање за вашиот проект.

За повеќе информации, Ве молиме посетете ја компанијата Реплика, каде ќе ја најдеме точната инвестиција за Вас. Пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 • УСЛУГИ ЗА НЕДВИЖНИНИ

  На странците им се нудат информации во врска со ситуацијат на недвижни имоти во Словенија и сите правни услуги потребни поврзани со инвестиции во недвижности. 


  Читај повеќе
 • ИНВЕСТИРАЊЕ ВО НЕДВИЖНОСТИ НА ЈАВНИ АУКЦИИ

  Во Реплика, ние им нудиме на инвеститорите информации во врска со недвижен имот кој се продава на јавна аукција и сеопфатна поддршка за купување на недвижен имот. 


  Читај повеќе
 • ДИРЕКТНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО СЛОВЕНИЈА

  Реплика им нуди на странските инвеститори  услуга на пенетрирање во Словенечкиот пазар преку основање фирма во Словенија или стекнување на постојна компанија во. 


  Читај повеќе
 • ПРИСТАП ДО ГРАНТОВИ ВО СЛОВЕНИЈА И ЕУ

  Грантовите се наменети за претпријатија кои бараат дополнителна финансиска помош за реализација на своите истражувачки и развојни проекти и проширување на странските пазари. 


  Читај повеќе

Единственото нешто што е константна а промената.

Внесување на странскиот пазар задолжително бара познавање на локалното оданочување; оттука Реплика нуди целосен даночен консалтинг за странските компании во оданочувањето во Словенија. Ние сме специјализирани во даночни услуги, добивање на даночни броеви за поединци или компании, идентификација за ДДВ и данок на застапеност. Покрај тоа, ние истотака сме компанија за даночен консалтинг, обезбедувајќи вам со сите прашања во врска со оданочувањето во Словенија и вршење на даночна оптимизација за вашиот бизнис.
Истотака нудиме:

 • Услуги за даночен консалтинг на почетокот на вашето работење во Словенија во врска со соодветен избор на правната форма на компанијата во согласност со желбитеи потребите на клиентот и започнување на работа преку максимизирање на даночни заштеди на законски начин, 
 • Индивидуални даночни консултации за правни и физички лица во однос на оданочувањето во Словенија (ДДВ, данок на добивка и персонален данок на доход, платите, недвижности, наследство, итн.), 
 • Услуги за даночно консултирање во однос на данокот на доход и оптимизација на фискална рамнотежа,
 • Даночно планирање на поединечни трансакции или целата работа на компанијата. 
 • Специјализирани даночни консултации во продажба и купување на недвижен имот
 • Помош и консултации во вршење на даночно ослободување 
 • Услуги за спроведување на данокот платен во странство, поврзани со признавањето на одбивање и помош со меѓународниот бизнис.

За повеќе информации, ве молиме пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 • ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЗА ДДВ И ДДВ НАПЛАТА ВО СЛОВЕНИЈА

  За странски компании во Словенија, ние организираме идентификација за ДДВ со даночната управа. Ние, исто така, обезбедуваме даночни консултации во вршењето на наплата на ДДВ.


  Читај повеќе
 • ДАНОЧЕН ЗАСТАПНИК ВО СЛОВЕНИЈА

  Во компанијата за даночен консалтинг и сметководство Реплика, се вршат услуги на даночен застапник за сите видови странски компании. 


  Читај повеќе 
 • ТРАНСФЕРНИ ЦЕНИ

  Даночен консултант во Реплика ви помага да ги решите прашањата во врска со пресметка на трансферните цени и одржување на потребната документација.


  Читај повеќе 
 • ДАНОК НА ДОБИВКА И ОПТИМИЗАЦИЈА НА  ДАНОЧНИОТ БИЛАНС

  Соодветна пресеметка на данокот на добивка и оптимизација на даночниот биланс на компанијата се неопходни за успешен бизнис.


  Читај повеќе 

Патот кон успехот е секогаш во изградбата.

Странски компании, регистрирани во Словенија или вршат услуги во Словенија им се нуди целосно бизнис консалтинг, која вклучува основање или стекнуавње на компанија во Словенија- ЕУ, урдеување на работна дозвола и/или дозвола за престој за Словенија, законски регулирање на документи за работа, подготовка на бизнис и финасиски план, Подготовка на бизнис и финансиски проект документација за влез во пазарот, воведување на нови продукти или услуги, добивање на барани или потребни сертификати за грантови.  Повеќе, ние управуваме проекти за инвестиции, од купување или изнајмување на недвижен имот до портфолио или странски директни инвестиции.  

На нашите клиенти им се нудат сè на едно место; тоа е сè за поддршка на деловните услуги за што и треба на една компанија за својата работа. Ние сме експерти во сметководство, даноци, недвижности, финансиски и деловни услуги. Ние ви помогнеме со совети за тоа како да се подобри вашата работа на компанија, со цел намалување на расходите и приходите за оптимизација.

Ние исто така сме специјализирани во бизнис и финансиски консултации во врска со започнување на бизнис идеја: од идеја до регистрација на интелектуална сопственост, како и за маркетинг и продажба на идејата на домашниот така и на странските пазари. Нашата сила се искуствата, знаењата на придобивките и можностите за започнување и спин-оф компании и веќе востановеното истражување и развојни компании. 

За повеќе информации, ве молиме посетете ја компанијата Реплика, каде ние создаваме солуција за вас. Пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 • ОСНОВАЊЕ И СТЕКНУВАЊЕ НА КОМПАНИЈА ВО СЛОВЕНИЈЕ

  За нашите странски клиенти и компании, може да воспоставиме нова компанија или овозможиме стекнување на веќе постоечка компанија, како и да се грижи за сите документи за вас. 


  Читај повеќе 
 • ДОЗВОЛА ЗА РАБОТА И ЗА ПРЕСТОЈ ЗА СЛОВЕНИЈА

  Ние ја организираме документацијата за добивање на дозволи за работа и престој за Словенија - ЕУ за надворешни основачи на компанија и нивните вработени.  Читај повеќе

 • ФИНАНСИСКИ КОНСАЛТИНГ

  Ние може да отвориме банкарски сметки, организираме електронско плаќање и финансирање за странци и нивните компании, и понудиме целосен финансиски консалтинг.


  Читај повеќе
 • ПРАВНО СОВЕТУВАЊЕ

  Странците се обезбедени со правно советување и подготовка на правна документација за сите правни пречки и предизвици со кои се соочуваат во водење бизнис во Словенија.


  Читај повеќе

 

Mojedelo.com
Career partner of Replika group

Реплика е специјализирана компанија во книговодство и сметководство,истотака за странци и странски компании.  Ние ви нудиме можност на виртуална канцеларија во нашата деловна адреса. Ние можеме да вршиме бизниси на Англиски, Руски, Германски, Италијански, Српско-Хрватски и други јазици. Во сметководствената компанија Реплика, свесни сме дека уредно книговодство и сметководство се клучните барања на секоја модерна претпријатие. Нашите услуги се натпревар па дури и на најсложените задачи во областа на сметководството, додека ви нудиме дополнителни поддршки на консултантски услуги (даночни консултации, бизнис консултации и консултации за инвестирање).

Единственото нешто што е константна а промената.

video presentation

» Promo video teaser

Совршеност на Реплика група
Реплика група се истакнува со стручни соработници, знаење, висок квалитет на работа и голема одговорност.

Računovodstvo

ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА & E-СОВЕТ

ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА
Нудиме регистрација на вашата компанија во нашиот бизнис адресаво Љубљана, Словенија (ЕУ), како и е-консалтинг.

E-СОВЕТ

Horizon 2020 tools

БИЗНИС КЛУБ РЕПЛИКА

ПРЕНЕСУВАЊЕ НА БИЗНИС ВО СЛОВЕНИЈА

 • СТЕКНУВАЊЕ НА КОМПАНИЈА

  Стекнување на компанијата во Словенија (веќе воспоставена и чиста компанија) ви овозможува брза и лесна пенетрација во Словенечкиот пазар и брз почеток на работење.

 • ОСНОВАЊЕ НА КОМПАНИЈА

  Основање на компанијата во Словенија ви овозможува да ги искористите предностите на сите бенефиции поврзани со новоформираните компании во рамките на ЕУ. Постапката се спроведува со консултанти на Реплика.

 • РЕГИСТРИРАНО СЕДИШТЕ

  Седиште во одредена област може да создаде конкурентна предност. Канцеларијата на вашата компанија исто така може да биде во нашата бизнис адреса.

 • БАНКАРСКА СМЕТКА

  Избор на правната банка е важна одлука за непречено работење. Ние нудиме сеопфатни финансиски консалтинг, воспоставување на е-банка и управување на комуникација со банките.

 • ПЕЧАТ НА КОМПАНИЈА

  Предности на големите фирми се скриени во детали. Ние им нудиме на компаниите сè на едно место, па и печат на компанијата.

 • ДАНОЧЕН БРОЈ

  Законско работење на данок и даночни заштеди се предуслов за успехот на компанијата. Ние нудиме сеопфатни даночни консултации, вклучувајќи добивање на даночен број.

 • ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЗА ДДВ

  Една странска компанија мора да обезбеди даночен орган со потребната документација, така што тоа може да се идентификува како обврзник. На барање на клиентот, можеме да ги подготвиме сите потребни документи.

 • ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА

  Развој на алатки за комуникација овозможува непречени бизнис операции, како што може да бидете речиси секаде и во секое време присутни. Ова може да се постигне со нашиот е-сметководство и е-банка.

 • ДОЗВОЛА ЗА ПРЕСТОЈ

  Да се работи во Словенија, вам не ви треба само дозвола за работа, туку и дозвола за престој. Ние ги организираме сите документи поединечно и со почитување на потребите на поединецот.

 • ДОЗВОЛА ЗА РАБОТА

  Дозвола за работа е клучниот документ за започнување на бизнис работи во Словенија. Подоцна, ние исто така можеме да организираме дозвола за престој за вас.

 • КНИГИВОДСТВО И СМЕТКОВОДСТВО

  Регуларно книговодство и сметководство се клучните темели на успешен бизнис. Во Реплика, ние сме обезбедиле целокупни сметководствени услуги од 2003 година.

 • ДАНОЧЕН АГЕНТ

  Ако седиштето на вашата компанија е надвор од ЕУ и извршите бизнис во Словенија, потребен ви е даночен агент. Реплика е призната даночен агент за меѓународно воспоставените бизниси.

 • ПОВРАТ НА ДДВ

  Странците без постојано место на живеење во Европската заедница (ЕУ), исто така имаат можност да ги надоместат нивните ДДВ. Во Реплика, ние организираме враќање на данокот за нашите клиенти.

 • ТРИЛАТЕРАЛНИ ТАНСАКЦИИ

  Правилата за пресметка на ДДВ за меѓународни трансакции бара добро познавање на законодавството за даноци. Во Реплика, ние обезбедиме даночни консултации во трилатерална трансакции.

 • ИНТРАСТАТ

  Известување за Интрастат е само една од обврските на компанијата. Нашите консултанти можат да ги ослободат даночните обврзници од оваа обврска.

 • ТРАНСФЕРНИ ЦЕНИ

  Трансферни цени и соодветна пресметка на даноците може да имаат значително влијание врз профитот на вашиот бизнис. Во Реплика, ние можеме да ве советуваме во одредувањето на трансферните цени.

 • ДАНОК НА ДОБИВНКА

  Оптимизација на фискална рамнотежа може значително да го намали данокот на приход на компанијата во законски начин. Оптимизацијата е нудена во рамките на Реплика даночните консултации.

 • БИЗНИС ПЛАН

  Подготовка на бизнис план кој треба да биде успешно извршен бара знаење за менаџмент, финансии и право. Во Реплика, имаме и експерти и знаење на едно место.

 • БИЗНИС УСЛУГИ

  Вие сте неверојатен менаџер, но немате време или персонал за да направите се што сами? Екстернализација на бизнис услуги во денешно време стана неопходност, како и конкурентна предност.

 • ФИНАНСИСКИ ПРОЕКТИ

  Соодветно финансирање на проектот е од клучно значење за неговиот успех. Нашите експерти нудат сеопфатни финансиски консалтинг за добивање на разни извори на средства.

 • ИНВЕСТИЦИСКИ ПРОЕКТИ

  Постојат некои големи инвестициски проекти кои имаат потреба од финансирање. Во Реплика, знаеме кои инвестиции имаат потенцијал.

 • ГРАНТОВИ

  Грантовите можат да бидат важен извор на дополнително финансирање за вашиот проект. Во Реплика, знаеме начини и средства за добивање на грантови.

 • ИНВЕСТИЦИИ ВО НЕДВИЖНОСТИ

  Купување недвижен имот или куќа во Словенија бара познавање на пазарот на недвижен имот и нивниот статус. Во Реплика, се вршат сите услуги за недвижности.

 • ЈАВНИ АУКЦИИ

  Купување недвижен имот на јавна аукција може да биде одличен можност за инвестиција. Во нашата компанија, ние ги следиме сите јавни аукции на недвижен имот во Словенија.

 • ПРАВНА ПОМОШ

  Основањето на компанија, стекнување на компанија, вработување, услови и договори од сите видови. Правни совети од нашиот правен консултант може да ви ги реши предизвиците.

 • БИЗНИС КЛУБ РЕПЛИКА

  Бизнис клуб Реплика им нуди на нашите клиенти бизнис дружење и размена на тековната деловна информација. Ве покануваме да ни се придружите.

 • БИЗНИС ПАРТНЕР

  Изборот на правниот бизнис партнер секогаш е важно за успешна реализација на проектот. Во Реплика, ние можеме да ви помогнеме да го најдете или да го проверете соодветниот бизнис партнер.

1/3

Инвестициски проекти, инвестиции во недвижен имот, образованието и јавни аукции на недвижности

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.
(познавање на инвестици,ДОО.)

ЕУ грантови, застапеност на компанија, бизнис оптимизација и управување со проекти

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.
(концептуален инженеринг, ДОО)

Naj računovodski servis 2012
Best accounting service in Slovenia
Certified accounting service
accounting in slovenia
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM