Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 49

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodja/libraries/cms/application/site.php on line 272

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 49

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 73
ИНВЕСТИРАЊЕ ВО НЕДВИЖНОСТИ НА ЈАВНИ АУКЦИИ - Računovodstvo Replika

T: +386 (0)1 422 88 77, M: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

Сметководствени услуги - Даночен застапник - Консалтинг Компанија - Книговодител - Љубљана - Словенија

Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Грантовите се наменети за претпријатија кои бараат дополнителна финансиска помош за реализација на своите истражувачки и развојни проекти и проширување на странските пазари. 

Тимот на Реплика им нуди на компаниите широк спектар на услуги во врска со стекнување на грантови: од наоѓање на вистински тендер до подготовка на потребната документација и административно финансиско управување на работите. Бидејќи станува збор за значајно финансирање кои се доделени на претпријатието од фондовите на ЕУ или Словенија и не треба да се вратат, што претставува намалување во финансирање од капиталот и / или финансирање извори и помалку ризични реализации на бизнис идеи и проекти.

Грантовите се наменети за промовирање на одредени економски активности и зголемување на конкурентноста, како и претставуваат дополнителен извор на финансирање на организацијата како целина или на нејзините индивидуални проекти.

За повеќе информации, ве молиме пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

Реплика им нуди на странските инвеститори  услуга на пенетрирање во Словенечкиот пазар преку основање фирма во Словенија или стекнување на постојна компанија во. 

Словенија станува се повеќе и повеќе привлечна Европска земја за влез на странски инвеститори во Словенечкиот пазар и постојано подобрување на конкурентна средина за различни компании. Поради својата геополитичка локација, тоа е совршена врска меѓу исток и запад, со што нуди многу можности за бизнис. Нашите консултанти можат да ви помогнат да се подготвите со бизнис и финансиски план за реализација на инвестицијата.

Во прилог на класичен влез на пазарот преку основање или стекнување на компанијата, во Реплика, ние исто така ги снабдиме странските инвеститори со консултации и експертска помош во стекнување на компании или делови од претпријатија во стечај или само со портфолио на инвестиции во успешни Словенечки компании. Ние комбинираме сметководство, даноци, недвижности, финансиски и правни консултации затоа може да обезбедиме целосен квалитет на услуги на само едно место. 

За повеќе информации, ве молиме пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 

На странците им се нудат информации во врска со ситуацијат на недвижни имоти во Словенија и сите правни услуги потребни поврзани со инвестиции во недвижности. 

Словенија е правниот избор за купување куќа или втор дом во срцето на Аплите, еѓу планинските езера и реки, на Панонската низина, во близина на бањи, литорални лозја, во близина на брегот или во главниот град Љубљана. Словенија има исклучителна клима, богата и сочувана природа и богати водни ресурси, на крстосницата на многу туристички места и градови.

Како по безбедна, регулирана, зелена и чиста земја, Словенија е исто така атрактивна за инвестиции во недвижен имот за корпоративни цели. Во срцето на Европа, меѓу Истокот и Западот, тоа е совршена локација за изнајмување или купување на индустриски, корпоративни или агенција деловни објекти.

Ние им нудиме на странците сите потребни недвижности и правни услуги на едно место. За некои клиенти, ние служиме како агенти за недвижности. Услугата е наменета за потрошувачи и инвеститори кои се во потрага или продажба на недвижен имот, додека бараат дискретност, сеопфатна и високо-квалитетни клучни услуги.

За повеќе информации, ве молиме пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 

Во Реплика, ние им нудиме на инвеститорите информации во врска со недвижен имот кој се продава на јавна аукција и сеопфатна поддршка за купување на недвижен имот. 

Купување на недвижен имот на јавно наддавање може да биде одличен бизнис и можност за инвестиција. Нашите експерти ги следат јавните аукции на недвижности во стечај, извршување во судовите и продажба на државните и општинските субјекти за нашите клиенти, кои им се нудат широк спектар на услуги во врска со купување на недвижен имот во јавните аукции: од информации за достапните недвижности, проверка на фактичката и правната состојба на недвижноста, управување на целиот процес на купување и последователната продажба. На заинтересираните клиенти, ние исто така им нудиме финансиски и даночни консултации во врска со купување на недвижен имот.

Купување на недвижности во јавните аукции бараат темелно познавање на ситуацијата, локалното законодавство и поврзани правни препреки кои можат да ја намалат вредноста на недвижниот имот во иднина или одложи неговото актуелна достапност (на пример, поради целта на недвижен имот, постојните станари, итн). Затоа, сите корисници се препорачуваат за постигнување на професионална помош при купување на недвижен имот на јавно наддавање.

За купување на недвижен имот на јавно наддавање, ве молиме пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 

 

<< Назад

video presentation

» Promo video teaser

Совршеност на Реплика група
Реплика група се истакнува со стручни соработници, знаење, висок квалитет на работа и голема одговорност.

Računovodstvo

ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА & E-СОВЕТ

ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА
Нудиме регистрација на вашата компанија во нашиот бизнис адресаво Љубљана, Словенија (ЕУ), како и е-консалтинг.

E-СОВЕТ

Horizon 2020 tools

БИЗНИС КЛУБ РЕПЛИКА

ПРЕНЕСУВАЊЕ НА БИЗНИС ВО СЛОВЕНИЈА

 • СТЕКНУВАЊЕ НА КОМПАНИЈА

  Стекнување на компанијата во Словенија (веќе воспоставена и чиста компанија) ви овозможува брза и лесна пенетрација во Словенечкиот пазар и брз почеток на работење.

 • ОСНОВАЊЕ НА КОМПАНИЈА

  Основање на компанијата во Словенија ви овозможува да ги искористите предностите на сите бенефиции поврзани со новоформираните компании во рамките на ЕУ. Постапката се спроведува со консултанти на Реплика.

 • РЕГИСТРИРАНО СЕДИШТЕ

  Седиште во одредена област може да создаде конкурентна предност. Канцеларијата на вашата компанија исто така може да биде во нашата бизнис адреса.

 • БАНКАРСКА СМЕТКА

  Избор на правната банка е важна одлука за непречено работење. Ние нудиме сеопфатни финансиски консалтинг, воспоставување на е-банка и управување на комуникација со банките.

 • ПЕЧАТ НА КОМПАНИЈА

  Предности на големите фирми се скриени во детали. Ние им нудиме на компаниите сè на едно место, па и печат на компанијата.

 • ДАНОЧЕН БРОЈ

  Законско работење на данок и даночни заштеди се предуслов за успехот на компанијата. Ние нудиме сеопфатни даночни консултации, вклучувајќи добивање на даночен број.

 • ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЗА ДДВ

  Една странска компанија мора да обезбеди даночен орган со потребната документација, така што тоа може да се идентификува како обврзник. На барање на клиентот, можеме да ги подготвиме сите потребни документи.

 • ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА

  Развој на алатки за комуникација овозможува непречени бизнис операции, како што може да бидете речиси секаде и во секое време присутни. Ова може да се постигне со нашиот е-сметководство и е-банка.

 • ДОЗВОЛА ЗА ПРЕСТОЈ

  Да се работи во Словенија, вам не ви треба само дозвола за работа, туку и дозвола за престој. Ние ги организираме сите документи поединечно и со почитување на потребите на поединецот.

 • ДОЗВОЛА ЗА РАБОТА

  Дозвола за работа е клучниот документ за започнување на бизнис работи во Словенија. Подоцна, ние исто така можеме да организираме дозвола за престој за вас.

 • КНИГИВОДСТВО И СМЕТКОВОДСТВО

  Регуларно книговодство и сметководство се клучните темели на успешен бизнис. Во Реплика, ние сме обезбедиле целокупни сметководствени услуги од 2003 година.

 • ДАНОЧЕН АГЕНТ

  Ако седиштето на вашата компанија е надвор од ЕУ и извршите бизнис во Словенија, потребен ви е даночен агент. Реплика е призната даночен агент за меѓународно воспоставените бизниси.

 • ПОВРАТ НА ДДВ

  Странците без постојано место на живеење во Европската заедница (ЕУ), исто така имаат можност да ги надоместат нивните ДДВ. Во Реплика, ние организираме враќање на данокот за нашите клиенти.

 • ТРИЛАТЕРАЛНИ ТАНСАКЦИИ

  Правилата за пресметка на ДДВ за меѓународни трансакции бара добро познавање на законодавството за даноци. Во Реплика, ние обезбедиме даночни консултации во трилатерална трансакции.

 • ИНТРАСТАТ

  Известување за Интрастат е само една од обврските на компанијата. Нашите консултанти можат да ги ослободат даночните обврзници од оваа обврска.

 • ТРАНСФЕРНИ ЦЕНИ

  Трансферни цени и соодветна пресметка на даноците може да имаат значително влијание врз профитот на вашиот бизнис. Во Реплика, ние можеме да ве советуваме во одредувањето на трансферните цени.

 • ДАНОК НА ДОБИВНКА

  Оптимизација на фискална рамнотежа може значително да го намали данокот на приход на компанијата во законски начин. Оптимизацијата е нудена во рамките на Реплика даночните консултации.

 • БИЗНИС ПЛАН

  Подготовка на бизнис план кој треба да биде успешно извршен бара знаење за менаџмент, финансии и право. Во Реплика, имаме и експерти и знаење на едно место.

 • БИЗНИС УСЛУГИ

  Вие сте неверојатен менаџер, но немате време или персонал за да направите се што сами? Екстернализација на бизнис услуги во денешно време стана неопходност, како и конкурентна предност.

 • ФИНАНСИСКИ ПРОЕКТИ

  Соодветно финансирање на проектот е од клучно значење за неговиот успех. Нашите експерти нудат сеопфатни финансиски консалтинг за добивање на разни извори на средства.

 • ИНВЕСТИЦИСКИ ПРОЕКТИ

  Постојат некои големи инвестициски проекти кои имаат потреба од финансирање. Во Реплика, знаеме кои инвестиции имаат потенцијал.

 • ГРАНТОВИ

  Грантовите можат да бидат важен извор на дополнително финансирање за вашиот проект. Во Реплика, знаеме начини и средства за добивање на грантови.

 • ИНВЕСТИЦИИ ВО НЕДВИЖНОСТИ

  Купување недвижен имот или куќа во Словенија бара познавање на пазарот на недвижен имот и нивниот статус. Во Реплика, се вршат сите услуги за недвижности.

 • ЈАВНИ АУКЦИИ

  Купување недвижен имот на јавна аукција може да биде одличен можност за инвестиција. Во нашата компанија, ние ги следиме сите јавни аукции на недвижен имот во Словенија.

 • ПРАВНА ПОМОШ

  Основањето на компанија, стекнување на компанија, вработување, услови и договори од сите видови. Правни совети од нашиот правен консултант може да ви ги реши предизвиците.

 • БИЗНИС КЛУБ РЕПЛИКА

  Бизнис клуб Реплика им нуди на нашите клиенти бизнис дружење и размена на тековната деловна информација. Ве покануваме да ни се придружите.

 • БИЗНИС ПАРТНЕР

  Изборот на правниот бизнис партнер секогаш е важно за успешна реализација на проектот. Во Реплика, ние можеме да ви помогнеме да го најдете или да го проверете соодветниот бизнис партнер.

1/3

Инвестициски проекти, инвестиции во недвижен имот, образованието и јавни аукции на недвижности

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.
(познавање на инвестици,ДОО.)

ЕУ грантови, застапеност на компанија, бизнис оптимизација и управување со проекти

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.
(концептуален инженеринг, ДОО)

Naj računovodski servis 2012
Best accounting service in Slovenia
Certified accounting service
accounting in slovenia
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM