Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 49

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/raceu/public_html/racunovodja/libraries/cms/application/site.php on line 272

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 49

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/raceu/public_html/racunovodja/templates/atomic/index.php on line 73
ДОЗВОЛА ЗА РАБОТА И ЗА ПРЕСТОЈ ЗА СЛОВЕНИЈА - Računovodstvo Replika

T: +386 (0)1 422 88 77, M: +386 (0)41 710 954, F: +386 (0)1 256 49 25, E: info@replika.si, www.replika.si

Сметководствени услуги - Даночен застапник - Консалтинг Компанија - Книговодител - Љубљана - Словенија

Accounting and bookkeeping Buchhaltung und bilanzierung БУХГАЛТЕРСКИЕ Računovodstvo RAČUNOVODSTVENE USLUGE Сметководствени услуги SERVIZI DI CONTABILITÀ Accounting services

Странците се обезбедени со правно советување и подготовка на правна документација за сите правни пречки и предизвици со кои се соочуваат во водење бизнис во Словенија.

Правните консултанти на Реплика се специјализирани за изработка на сите видови договори, со ХР документација, внатрешни правила на компанијата и други правни документи потребни за непречено работење во Словенија. За да ги претставува вашите интереси во законска постапка, имаме континуирана соработка со најдобрите правни експерти во различни области. 

Покрај тоа, ние нудиме широк спектар на правни услуги поврзани со вработување, регулирање на сите статуси на правните односи во една компанија, заштитата на интелектуалната сопственост, заштита на личните податоци, трговски тајни и знаејќи-како. Правното советување е поврзан со даночните консултации и со тоа, ние обезбедиме на законитоста на поединци и работење на компанијата.

Ние нудиме брзи компании, ефикасна и соодветна правна помош во сите ситуации. За повеќе информации, пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 

Ние може да отвориме банкарски сметки, организираме електронско плаќање и финансирање за странци и нивните компании, и понудиме целосен финансиски консалтинг.

За странци и странски компании во Словенија, ние нудиме стручна помош во изборот на потребната банка и методи за финансирање (преговорање на заеми и каматни стапки, подготовка на финансиска документација за добивање кредити и други финансиски извори). Покрај тоа, ние нудиме широк спектар на финансиски консалтинг услуги: 

 

 • Финансиски консалтинг во изборот на соодветен вид на финансиски средства или надградба на деловното работење (банкарски извори, јавни ресурси, вложување капитал, лизинг, факторинг, итн.),
 • финансиско планирање и финансиска анализа на бизнис операции,
 • бизнис и финансиски консалтинг за влез на странските пазари (интернационализација),
 • бизнис и финансиски консалтинг во врска со вршење на различни типови на инвестиции, евалуација на инвестициони проекти и советување за инвестирање и финансирање на одлуки,
 • изработка на проект и финансиска документација, заради добивање на грантови на јавни тендери на ЕУ, и во потрага и поврзување со партнери за регистрација и успешна реализација на меѓународни проекти.

За повеќе информации, Ве молиме пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

За нашите странски клиенти и компании, може да воспоставиме нова компанија или овозможиме стекнување на веќе постоечка компанија, како и да се грижи за сите документи за вас. 

Во Реплика, ние се грижиме за се, од добивање на даночниот број и сите потребни документи за основање или стекнување на компанијата и отворање банкарска сметка на идентификација за ДДВ. Ние истотака овозможиме регистрација на компанија или во наша деловна адреса (виртуална канцеларија), добивање на дозвола за работа и дозвола за престој.  

Водечкиот персонал на компанијата Реплика се состои од тим од реномирани бизнис ментори, затоа, можеме да нудиме услуги од најсложенитеобласти. Ние обезбедиме бизнис и финансиски консалтинг за основање и започнување на компаниите, помагаме во изборот на форма на статусот, со избирање на соодветна банка, основање на плаќање и известување на официјалните институции и исто така ги обезбедиме со сметководствени услуги и даночно консалтинг во странски јазици. Покрај тоа, ние можеме да ве советуваме за статусот на преструктуирање на компаниите и поврзани со законска работа во областа на вработувањето.

Во Реплика, ние нудиме за странските бизнисмени и компании сеопфатна услуга во воспоставување или стекнување на компанија. За повеќе информации, Ве молиме пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 

Ние ја организираме документацијата за добивање на дозволи за работа и престој за Словенија - ЕУ за надворешни основачи на компанија и нивните вработени.

Странците од трети земји, претставници на компании или трговец поединец има потреба од работна дозвола за работа во Република Словенија. Ова е лична работна дозвола, издадена без оглед на состојбата и ситуацијата на пазарот на трудот. Други странци, кои од сопственикот на странска компанија сакаат да вработат во една фирма во Словенија, мора да добијат дозвола за работа која зависи од достапноста на домашен труд. Покрај тоа, сите странски државјани кои сакаат да работат во Словенија исто така мора да се здобијат со дозвола за престој.

Особености и исклучоци во областа на работни дозволи и дозволи за престој аплицираат за високо квалификувани работници (можноста за издавање на Сина карта ЕУ), членови на семејството на странци кои имаат соодветни дозволи и други случаи.

Во компанијата Реплика, нудиме целосна услуга за странски бизнисмен за добивање на потребната дозвола во рамките на законски и реалните можности на пазарот на трудот. За повеќе информации, Ве молиме пишете во info@replika.si или јавете се на +386 (0)1 422 88 77.

 

Mojedelo.com
Career partner of Replika group

 

<< Назад

video presentation

» Promo video teaser

Совршеност на Реплика група
Реплика група се истакнува со стручни соработници, знаење, висок квалитет на работа и голема одговорност.

Računovodstvo

ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА & E-СОВЕТ

ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА
Нудиме регистрација на вашата компанија во нашиот бизнис адресаво Љубљана, Словенија (ЕУ), како и е-консалтинг.

E-СОВЕТ

Horizon 2020 tools

БИЗНИС КЛУБ РЕПЛИКА

ПРЕНЕСУВАЊЕ НА БИЗНИС ВО СЛОВЕНИЈА

 • СТЕКНУВАЊЕ НА КОМПАНИЈА

  Стекнување на компанијата во Словенија (веќе воспоставена и чиста компанија) ви овозможува брза и лесна пенетрација во Словенечкиот пазар и брз почеток на работење.

 • ОСНОВАЊЕ НА КОМПАНИЈА

  Основање на компанијата во Словенија ви овозможува да ги искористите предностите на сите бенефиции поврзани со новоформираните компании во рамките на ЕУ. Постапката се спроведува со консултанти на Реплика.

 • РЕГИСТРИРАНО СЕДИШТЕ

  Седиште во одредена област може да создаде конкурентна предност. Канцеларијата на вашата компанија исто така може да биде во нашата бизнис адреса.

 • БАНКАРСКА СМЕТКА

  Избор на правната банка е важна одлука за непречено работење. Ние нудиме сеопфатни финансиски консалтинг, воспоставување на е-банка и управување на комуникација со банките.

 • ПЕЧАТ НА КОМПАНИЈА

  Предности на големите фирми се скриени во детали. Ние им нудиме на компаниите сè на едно место, па и печат на компанијата.

 • ДАНОЧЕН БРОЈ

  Законско работење на данок и даночни заштеди се предуслов за успехот на компанијата. Ние нудиме сеопфатни даночни консултации, вклучувајќи добивање на даночен број.

 • ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЗА ДДВ

  Една странска компанија мора да обезбеди даночен орган со потребната документација, така што тоа може да се идентификува како обврзник. На барање на клиентот, можеме да ги подготвиме сите потребни документи.

 • ВИРТУАЛНА КАНЦЕЛАРИЈА

  Развој на алатки за комуникација овозможува непречени бизнис операции, како што може да бидете речиси секаде и во секое време присутни. Ова може да се постигне со нашиот е-сметководство и е-банка.

 • ДОЗВОЛА ЗА ПРЕСТОЈ

  Да се работи во Словенија, вам не ви треба само дозвола за работа, туку и дозвола за престој. Ние ги организираме сите документи поединечно и со почитување на потребите на поединецот.

 • ДОЗВОЛА ЗА РАБОТА

  Дозвола за работа е клучниот документ за започнување на бизнис работи во Словенија. Подоцна, ние исто така можеме да организираме дозвола за престој за вас.

 • КНИГИВОДСТВО И СМЕТКОВОДСТВО

  Регуларно книговодство и сметководство се клучните темели на успешен бизнис. Во Реплика, ние сме обезбедиле целокупни сметководствени услуги од 2003 година.

 • ДАНОЧЕН АГЕНТ

  Ако седиштето на вашата компанија е надвор од ЕУ и извршите бизнис во Словенија, потребен ви е даночен агент. Реплика е призната даночен агент за меѓународно воспоставените бизниси.

 • ПОВРАТ НА ДДВ

  Странците без постојано место на живеење во Европската заедница (ЕУ), исто така имаат можност да ги надоместат нивните ДДВ. Во Реплика, ние организираме враќање на данокот за нашите клиенти.

 • ТРИЛАТЕРАЛНИ ТАНСАКЦИИ

  Правилата за пресметка на ДДВ за меѓународни трансакции бара добро познавање на законодавството за даноци. Во Реплика, ние обезбедиме даночни консултации во трилатерална трансакции.

 • ИНТРАСТАТ

  Известување за Интрастат е само една од обврските на компанијата. Нашите консултанти можат да ги ослободат даночните обврзници од оваа обврска.

 • ТРАНСФЕРНИ ЦЕНИ

  Трансферни цени и соодветна пресметка на даноците може да имаат значително влијание врз профитот на вашиот бизнис. Во Реплика, ние можеме да ве советуваме во одредувањето на трансферните цени.

 • ДАНОК НА ДОБИВНКА

  Оптимизација на фискална рамнотежа може значително да го намали данокот на приход на компанијата во законски начин. Оптимизацијата е нудена во рамките на Реплика даночните консултации.

 • БИЗНИС ПЛАН

  Подготовка на бизнис план кој треба да биде успешно извршен бара знаење за менаџмент, финансии и право. Во Реплика, имаме и експерти и знаење на едно место.

 • БИЗНИС УСЛУГИ

  Вие сте неверојатен менаџер, но немате време или персонал за да направите се што сами? Екстернализација на бизнис услуги во денешно време стана неопходност, како и конкурентна предност.

 • ФИНАНСИСКИ ПРОЕКТИ

  Соодветно финансирање на проектот е од клучно значење за неговиот успех. Нашите експерти нудат сеопфатни финансиски консалтинг за добивање на разни извори на средства.

 • ИНВЕСТИЦИСКИ ПРОЕКТИ

  Постојат некои големи инвестициски проекти кои имаат потреба од финансирање. Во Реплика, знаеме кои инвестиции имаат потенцијал.

 • ГРАНТОВИ

  Грантовите можат да бидат важен извор на дополнително финансирање за вашиот проект. Во Реплика, знаеме начини и средства за добивање на грантови.

 • ИНВЕСТИЦИИ ВО НЕДВИЖНОСТИ

  Купување недвижен имот или куќа во Словенија бара познавање на пазарот на недвижен имот и нивниот статус. Во Реплика, се вршат сите услуги за недвижности.

 • ЈАВНИ АУКЦИИ

  Купување недвижен имот на јавна аукција може да биде одличен можност за инвестиција. Во нашата компанија, ние ги следиме сите јавни аукции на недвижен имот во Словенија.

 • ПРАВНА ПОМОШ

  Основањето на компанија, стекнување на компанија, вработување, услови и договори од сите видови. Правни совети од нашиот правен консултант може да ви ги реши предизвиците.

 • БИЗНИС КЛУБ РЕПЛИКА

  Бизнис клуб Реплика им нуди на нашите клиенти бизнис дружење и размена на тековната деловна информација. Ве покануваме да ни се придружите.

 • БИЗНИС ПАРТНЕР

  Изборот на правниот бизнис партнер секогаш е важно за успешна реализација на проектот. Во Реплика, ние можеме да ви помогнеме да го најдете или да го проверете соодветниот бизнис партнер.

1/3

Инвестициски проекти, инвестиции во недвижен имот, образованието и јавни аукции на недвижности

Replika Invest

znanje za investicije d.o.o.
(познавање на инвестици,ДОО.)

ЕУ грантови, застапеност на компанија, бизнис оптимизација и управување со проекти

Replika PRO

idejni inženiring, projekti, raziskave in optimizacija, d.o.o.
(концептуален инженеринг, ДОО)

Naj računovodski servis 2012
Best accounting service in Slovenia
Certified accounting service
accounting in slovenia
Replika accounting
EFQM
European business award
EFQM
EFQM